Åka till Dalarna i sommar!

Vi människor som bor i de norra delarna av Europa måste verkligen se till att utnyttja alla tillfällen som vi får att se naturen i fullspäckat liv. Om man ser till majoriteten av tiden på årets så är det ofta som det är grått och ruskigt ute, och många gånger också väldigt kallt. Det betyder att naturen knappast visar sig från sin bästa sida, och i vissa lägen är den helt steril. Knappast något att glädjas över men det är en verklighet som vi fått vänja oss vid och många har också lärt sig att älska den. Men ingenting – alls – slår ju faktiskt den svenska sommaren som sätter sin prägel på hela landet.

Dalarna – en speciell plats

Dalarna kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i den svenska själen. Det är det landskap som ofta tillskrivs platsen där mycket av den svenska kulturen och traditionen kommer, och det går än idag att se tydliga exempel på det, som deras massiva firande under midsommar och användandet av folkdräkterna i mängder av olika högtidliga sammanhang. Det är också här man kan hitta stugor, i Älvdalen, Falun, Hedemora bland många andra, som är ikoniska för området såväl som den svenska kulturen. Falu Rödfärg är exempelvis en vida använd färg i Sverige, och speciellt i dalarna där de röda husen med de vita knutarna är många till antalet.

Dalarna är också en fantastisk plats att turista på, för här har du allt från de riktigt gamla till det moderna. Med fördel så tar man svängen förbi Dalarna när man är ute på campingsemester, som jag har gjort ett antal gånger. Det finns nämligen mängder med olika campingar i Dalarna som är riktigt, riktigt bra och den som jag har kommit att uppskatta allra mest är www.alvdalencamping.se. Den ligger i ett område av Dalarna som verkligen känns genuint och äkta, så om ni tänker åka till Dalarna på semester så bara måste ni stanna till i Älvdalen!

This entry was posted on June 19, 2017 at 8:45 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply