Dagens klämmiga tips

När julen är över så återstår en sak: att äta rester i en vecka eller två, eller tre, framåt. Det är ingenting jag direkt har någonting emot, utan snarare tvärtom. Resterna från julbordet är ju nästan lika goda när man värmer upp dem efteråt. Dessutom så är det ju trevligt att slippa laga mat, det är bara in i mikron och värma (eller helt enkelt äta den kall, det fungerar också). Med tanke på hur mörkt och kallt det är så tycker jag att vi förtjänar att få äta gott och enkelt i några veckor, faktiskt. Det är ju bra jul en gång om året, så varför inte göra det mesta av den?

Spara julmaten
Det enda lilla problemet är hur rester ska sparas. En del får ligga kvar i bunkar och på fat som de är, täckta av lite plastfolie. Men annat förvaras enklast i plast- och fryspåsar, vilket inte alltid är helt oproblematiskt; speciellt om man ska knyta upp och igen påsen flera gånger. Men jag har en lösning på det problemet, en lösning som är barnsligt enkel. I stället för att knyta ihop påsarna så använder jag mig av klämmor! Rätt så självklart, eller hur? Men ändå är det så att många helt enkelt inte tänker på det, fast klämmor är så praktiska och billiga. Konstigt.

Köpt en massa klämmor
Så därför har jag köpt en massa WeLoc-klämmor. Jag valde WeLoc för att jag tyckte det verkade vara en riktigt användbar klämma. Än så länge har jag inte haft tillfälle att testa dem fullt ut men de verkar definitivt vara bra och hållbara (och inte minst billiga!). Dagens smarta tips blir alltså att köpa klämmor, för att på enklast möjliga vis kunna spara resterna från julbordet! Eller vilka matrester som helst egentligen, de fungerar även om det inte är julmat!

This entry was posted on December 17, 2015 at 1:01 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply