Det går inte att slippa undan höstrusket

Jag måste erkänna att jag har känt mig lite deppig de senaste veckorna. Inte nog med att det blir kyligare och mörkare för varje dag som går – men det har också regnat in i huset. Jag lyckades få dit en takläggare som berättade att det förmodligen har varit så här ett bra tag. Anledningen till att jag märkte något överhuvudtaget var för att det började lukta konstigt från vinden. Mögel! Det var inte alls roligt att upptäcka det, men nu är problemet i alla fall åtgärdat.

Varmt te och mackor

För att trösta mig själv har jag försökt att bara göra saker som jag har lust med. Jag har spenderat kvällarna framför tv:n med en kopp te istället för att ge mig på tvättberget som växer i hallen. Jag har ätit mackor med marmelad och ost istället för att kämpa vid spisen. Ibland tror jag att man måste få återhämta sig och bara gör ingenting. Vad tror ni? Har ni några tips på hur jag kan slippa undan den här höstdepressionen?

Jag måste erkänna ytterligare en sak; jag har kikat på att kanske åka utomlands en vecka i november. Just nu lutar det mot att åka till Skottland. Jag har inte varit där, men jag tycker att det ser så väldigt mysigt ut på bilder. Jag kan tänka mig att spendera en vecka där på en herrgård där de serverar afternoon tea och en härliga varm gryta till middag. Jag längtar efter att känna riktiga myskänslor, tror jag. Hösten behöver ju inte vara tråkig. Jag måste bara komma i rätt sinnesstämning.

Middag med vänner

Något som i alla fall gör mig på bättre humör är att mina bästa tjejkompisar kommer över på middag nu på fredag. Det var ett tag sedan vi var samlade allihopa så det ska bli riktigt trevligt. Min kompis Sofie fick barn i somras! En liten Gill blev det. Hon har haft fullt upp med sitt, men nu ska vi alltså äntligen ses ordentligt. Det måste jag säga piggar upp även i det här höstrusket.

This entry was posted on October 17, 2019 at 12:06 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply