Hundmässa

Varje år anordnar Svenska Kennelklubben en hundmässa i Stockholm. Den kallas passande nog för “Stockholm Hundmässa” (eller Stora Stockholm, som en del säger). Det är en härlig tillställning där det både är hundutställning, tävling i lydnad, prisutdelningar för t.ex. årets bragdhund och andra duktiga hundar, uppvisningar, rasparad, föreläsningar, rasklubbstorg, försäljning av hundprylar och mycket mer. Allt man kan tänka sig som hundägare hittar man här, och det håller på i två dagar. I år infaller den 7-8 december.

Jag har varit där en gång, och det skulle vara riktigt roligt att åka dit igen. Bara att få gå runt på rasklubbstorget och titta på alla hundraser som finns är ju helt fantastiskt, för de är representerade av livs levande hundar som man får klappa och hälsa på. Dessutom är det alltid roligt att prata med entusiaster som brinner för sin ras, och lite extra kul är det ju att titta på sin egen ras.

När jag var där för några år sedan föll jag pladask för en blodhund. Jag har aldrig haft några speciella tankar om den rasen förut, och jag skulle inte kunna tänka mig att ha en sådan själv. De är för stora, och de kräver mycket stimulans. Men den var så otroligt sammetslen och härligt snäll att det nästan var omöjligt att slita sig ifrån den. Sådana saker är jätteroligt, när man upptäcker nya saker om olika raser.

Jag vet inte om jag kommer att åka, men jag hoppas det. Det måste stämma med familjen först och främst. Jag vill absolut inte åka dit med egen hund, för egentligen tycker jag inte att det är en optimal plats för hundar att vistas på. Tänk bara vad mycket sjukdomar och annat som sprider sig där, och det är högt ljud och en massa hundar. Nej, jag vill åka dit utan hund för att kunna njuta själv. Vi får se hur det blir!

This entry was posted on November 5, 2013 at 1:35 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply