Imorgon händer det!

Yes! I sista minuten blev det bestämt att jag och en väninna ska åka på Stockholm Hundmässa. Eftersom jag vet av erfarenhet att parkeringen brukar vara proppfull kommer vi att åka tåg dit. Det känns skönast så också med tanke på snökaoset som är nu. Stormen Sven har redan orsakat flera trafikolyckor, och varken jag eller min väninna vill köra i det här föret. Snökaos kan ju tyvärr också innebära att tågen blir försenade, men det får ta den tid det tar helt enkelt. Mässan håller ju på hela dagen, så det kommer att finnas gott om tid att gå runt och kika på allt. Förra gången blev jag trött både i benen och i huvudet efter bara några timmar. Det är ju så stort, och med så mycket folk och hundar blir man lätt lite snurrig i bollen.

Jag ser verkligen fram emot att se lydnadstävlingarna. De är så himla duktiga och det blir en bra inspiration för mig som har börjat träna lydnad med min kroatiska vallhund Hugo. Vi har förstås inte kommit lika långt som de, det är ju de bästa av de bästa som tävlar där, men det är roligt att se hur långt man kan komma om man är duktig. Jag ser redan flera framsteg i min träning med Hugo, men det svåraste är faktiskt att veta hur jag själv ska agera. Hundar är smarta och lär sig snabbt, och det är förarens jobb att vägleda. Gör man en konstig rörelse själv kan hunden misstolka det och tro att man menar något annat, så det gäller att vara tydlig.

Nu ser jag verkligen fram emot att få titta på alla vackra och duktiga hundar!

hundar

This entry was posted on December 6, 2013 at 3:15 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply