Nu är våren här!

Äntligen börjar temperaturen stiga och solen smälter bort den snö som finns kvar. Vi har visserligen inte haft så mycket snö den här vintern, men den envisas med att ligga kvar i små högar här och där. Jag älskar att vara ute och promenera med hundarna på våren, och man märker att även de uppskattar att värmen börjar komma tillbaka. Vår brukar betyda skitiga hundar som måste duschas efter promenad, men i år är det inte så blött och lerigt så det går förvånansvärt bra. Gruset ligger förstås fortfarande kvar, men det räcker med att torka tassarna när man kommer hem så att man slipper grus i hela huset.

Nu hoppas jag att jag snart kan komma igång med agilityträningen för Hugo. Det spritter i både mina och hans ben, men det måste torka upp lite mer på gräsmattorna innan vi kan börja. Egentligen skulle jag vilja träna agility året runt, men tyvärr finns det inte så mycket möjligheter för det här. Ibland hyr klubben som jag tränar med ett ridhus för inomhusträning på vintern, men det brukar sällan bli någon agilityträning då det krävs att man flyttar dit alla hinder. De kan tyvärr inte stå där då ridhuset ju faktiskt också används av hästar. Dessutom är det inte lika roligt att träna i ridhus bland sågspån och hästskit. Min härliga hund tycker att hästskit är en delikatess, och då får man så mycket onödigt jobb med att försöka hålla honom borta från det.

Men snart är det sommar och torrt, och då ska vi förhoppningsvis också ta oss ut på lite tävlingar. Jag tävlade en del förut, men nu har det inte blivit av på några år. Jag saknar det lite, och nu känner jag att både jag och Hugo är i så pass bra form att vi skulle kunna ta oss ut på tävling igen. I alla fall om det fortsätter så som det gjorda förra sommaren. Han visade väldigt stora framsteg då, och jag tror att vi kan utmana i de högre klasserna nu. Det gäller bara att mina nerver håller sig i styr!

sol

This entry was posted on March 27, 2014 at 4:00 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply