Nu måste bilen in på verkstaden

Jag skulle precis backa ut från gården igår när jag märkte att bilen var väldigt tungstyrd. Tydligen har styrservon slutat fungera, så nu blir det en tripp till verkstaden. Jag har läst lite på nätet om vilka orsaker det kan tänkas ha, och det behöver tydligen inte innebära katastrof, så förhoppningsvis är det något hyfsat enkelt som är problemet och som inte kostar så mycket att åtgärda, men det kan ju också hända att det är något mer komplicerat och då kommer det förmodligen att kosta en slant.

Det är aldrig roligt att behöva lägga pengar på bilreparationer, men tyvärr är det ju inget som man kan styra över. Går bilen sönder så går den sönder, och vill man kunna köra med den så måste den lagas. Man kan förstås se till att man behandlar sin bil väl så att risken att den går sönder minskar, som till exempel att man alltid ser till att utföra den service och det underhåll som behövs och att man alltid anlitar en auktoriserad verkstad så att man kan vara säker på att bilen tas om hand av proffs som använder sig av originaldelar, rätt verktyg och så vidare, men man kan alltid ha otur och ibland spelar det ingen roll hur snäll man har varit mot sin bil.

Jag lämnar alltid in min bil hos Mechanum eftersom det enligt mig är en pålitlig verkstad som alltid gör det de ska och gör det ordentligt. Innan jag hittade Mechanum så hände det ibland att jag fick tillbaka en bil som sades vara reparerad men där själva felet ändå visade sig finnas kvar. Då hade jag alltså redan betalat en dyr nota för att de hade utfört något som inte hade åtgärdat felet, och man började fundera på om de hittade på saker för att få lite extra betalt… Men sedan jag började som kund hos Mechanum så har jag inte haft några sådana problem, och därför är det de som kommer att få titta på min styrservo!

This entry was posted on January 29, 2015 at 12:01 pm and is filed under Allmänt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply