Nytt år – nya möjligheter

Så blev det då 2014. Julen var härlig och vi passade på att ta det riktigt lugnt och bara mysa och umgås. God mat blev det förstås också. Lite för mycket kanske, men det brukar det bli varje år. Man äter som om det inte fanns någon morgondag, och när julen är över visar vågen några extra trivselkilon som desperat försöker bli av med då nyårslöftet var att börja träna mer. Nyår var förresten också mysigt. Vi hade en liten fest hemma med en god middag och lite bubbel. Något nyårslöfte gav jag inte, för jag kan ändå inte hålla dem. Ska jag börja träna mer kan jag göra det ändå, jag behöver inget nyårslöfte som flåsar mig i nacken och ger mig dåligt samvete. Jag tror faktiskt att jag kan ta mig an uppgiften lättare om jag känner att det inte finns några krav. Inte för att ett nyårslöfte är något slags kontrakt som inte får brytas, men ni förstår vad jag menar.

Jag tänker mig att mitt 2014 ska medföra lite nytt. Det är nämligen så att jag funderar på att börja plugga. Okej, jag kanske är lite gammal för att gå skolan, men jag har ju faktiskt inte passerat 40-strecket än. Jag är inte ens 35, fast det är bara någon månad kvar nu. 34 känns mycket yngre än 35, som mer känns som 40. Jag har kanske någon slags 35-årskris, men kris eller inte – jag tänker satsa på min dröm. Jag har länge funderat på att utbilda mig till florist, men det blev aldrig av, och när jag fick familj och kom in i arbetslivet på en fast tjänst inom äldrevården blev jag helt enkelt kvar där. Det är visserligen roligt att arbeta där också, men det är inte mitt drömjobb och jag känner att jag kanske inte vill vara kvar där hela livet. Det vore ju hemskt och man hade spenderat större delen av livet på ett ålderdomshem för att sedan hamna där igen när man blir gammal. Nej, jag vill ut i det okända och prova på lite, så varför inte satsa på det jag en gång tänkte att jag skulle bli.

Det är inte 100 % bestämt än, men jag ska verkligen försöka låta bli att hitta på ursäkter och komma i vägen för mig själv. Det är ju mitt liv det handlar om, så nu ska jag utmana mig själv och ge mig själv nya erfarenheter. Om det sedan blir ett yrke har jag ingen aning om, men att utbilda sig har ju aldrig skadat. Eller hur?

bukett

This entry was posted on January 2, 2014 at 11:25 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply