Snön kom till slut

Under jul och nyår fick vi bara se regn, men nu har snön i alla fall kommit till slut. För min del kunde den gärna fått fortsätta att hålla sig borta. Jag hade gärna haft snö under julen, men nu känns det som att den kommer för sent. Det brukar ju visserligen vara snö nu, och ett bra tag till, men man har blivit lite bortskämd med barmark och plusgrader.

Det är ju så att man hellre är ute när det är varmare, i alla fall för mig, och nu när temperaturen ligger under nollan känns det plötsligt kallt trots att det ändå de flesta dagarna är varmare än det brukar vara den här årstiden. Det bästa med snön är i alla fall att man slipper regnet. Det är ändå skönare att vara ute i snöfall än i regn, och ute är jag ganska ofta eftersom jag har hund. Så om det nu ska vara snö hoppas jag att den får fortsätta ligga kvar så att vi i alla fall slipper slask och halka när den smälter.

Nog klagat om vädret nu. Jag är nog inte en människa som brukar klaga på vädret, men väder är ett så tacksamt ämne att diskutera. Det finns alltid ett väder, och det verkar som att människor (och jag ibland) alltid klagar på det. När det regnar vill man ha sol, och när det är sol vill man ha regn för att det är för varmt och torrt. Går det att bli nöjd med vädret? Jag vet inte. Jag är i alla fall nöjd med förra sommarens väder. Bönderna som inte fick något regn känner nog inte samma sak, men ingen av oss kan ändra vädret.

Jag hade egentligen tänkt skriva om annat än väder, men nu blev det visst bara pladder om väder. Nu ska jag gå och laga mat till en hungrig familj, så det andra får vänta till nästa gång.

Ha det bra så länge!

This entry was posted on January 21, 2014 at 3:46 pm and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply