Vilken garageport ska vi välja?

Garageporten sjunger på sista versen. Eller, ska man vara ärlig så har den nog sjungit färdigt redan, gammal, sned och vind, och redo för soptippen. Nu är ju bara frågan vad för ny garageport vi ska välja. Efter att ha levt med en klassisk vipport under många många år så var det lite av en chock att inse att ens hemmagarage alls inte nödvändigtvis behöver en sådan. Det blir lite så, att man är så van vid en sak att man har svårt att inse att det finns alternativ. Nu efter att ha kollat runt lite så känns det svårt att välja. Trodde ju till att börja med att det bara var att hitta en vipport som inte kostade skjortan men ändå höll hög klass. Valet av ny garageport har förvandlats till ett mindre projekt.

Det hela blir inte enklare av att vi funderat på att orda ett arbetsutrymme i garaget, och då vill vi gärna ha en port som håller värmen lite extra. Den nuvarande är inte precis isolerad, och står man i garaget på vintern och hösten drar det riktigt kallt. Efter att ha kollat runt hos www.sandoporten.se ett tag, så har vi insett att en vipport nog inte är det bästa, trots allt. Nog för att de kan hålla värmen okej, men det finns betydligt bättre alternativ. Att de inte behöver kosta så mycket mer heller gör inte saken sämre.

Rullport var något som såg spännande ut vid en första anblick, lite coolt, men de passar inte riktigt ett garage av den typ i har. I stället blir det nog en så kallad segmentport. Vad vi förstått så kan dessa hålla värmen utmärkt, om man köper rätt variant, samtidigt som de inte tar lika mycket plats när man ska öppna dem som en vipport. Om vi även ska skaffa en automatisk öppnare till återstår dock att se.

This entry was posted on December 9, 2013 at 4:27 pm and is filed under Allmänt, Familjen. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply